Elsősorban a bőr szárazság miatt szedem kúra szerűen 😊
Mi az a Herbafulvo essencia?
A Mester Károly által kifejlesztett Herbafulvo essencia család egy természetes anyagokból és gyógynövényekből készült étrend-kiegészítő ital, mely hatékonyan segíti az immunrendszer baktériumok és vírusok elleni védekezését. Segít a lizin-arginin anatagonizmus megsztüntetésében, ezáltal támogatja az érrendszer optimális működését. A Herbafulvonak nincsen mellékhatása.
Magyar fejlesztésű, kézműves termék. Napjaink táplálkozási körülményeire készült, kiemelten a mikrobiom problémákra, emésztés-élettani problémákra, a citokróm P450 (CYP) enzimrendszer védelmére. A lizin-arginin antagonizmus okozta keringési, immunrendszer működési, máj és vese problémák elkerülésére.
Az évek során többféle változata került forgalomba. A legelső a Herbafulvo essencia, mely tartalmaz kálium-szorbátot tartósítószerként, de még nem tartalmaz niacinamidot és inulint. Papaya levél kivonattal kiegészített változata is elérhető, mely reflux problémák és emésztőenzim hiány esetén ajánlott.
Továbbfejlesztett változata a Herbafulvo essencia premium, mely már nem tartalmaz minimális mennyiségű tartósítószert sem. Inulin tartalma miatt kellemesebb ízű, valamint tartalmaz a mitokondriumok megfelelő működéséhez szükséges niacinamidot. A Premium-nak is elérhető a papaya-s változata.
A lizin-arginin antagonizmus
Az ember élete, életmódja és táplálkozása rengeteget változott az elmúlt pár évtizedben, amihez evolúciósan nem adaptálódott. A feldolgozott élelmiszerekben található, ízfokozóként hozzáadott lizin szabad aminosav közvetlenül gátolja a szervezet egyes létfontosságú folyamatait.
A haszonállatok takarmányában található lizin az állatok emésztőrendszerében kadaverinné alakul. Ez a mérgező anyag az állatok húsában felhalomzódva közvetetten terheli az ilyen élelmiszert fogyasztó embereket.
Nagyon könnyen megborul a természetes egyensúly a szervezetünkben, kiváltképp a bélflóránkban, ami az immunrendszerünk egyik alapja. A Herbafulvo segíthet az egyensúly helyreállításában.
Az utóbbi években, a feldolgozott élelmiszerekben egyre inkább terjed az L-lizin, mint szabad aminosav ízfokozóként való használata. A lizinnek ugyanis umami, ,,finom” íze van.
A lizin és az arginin is kétbázisos aminosav, mind a két aminosav transzport folyamatainak segítése ugyanaz a membrán transzporter fehérje segítségével valósul meg. Emiatt a két aminosav között antagonizmus áll fenn. A szabad aminosavként adott lizin okozza az arginin hiányt a szervezetben.
A „finom” íz hatású lizin túlzottan nagy mennyisége nem kedvező az optimális keringés szempontjából. A lizin felszívódása leköti a carrier molekulákat, ezáltal zavart szenved az arginin anyagcsere, a szervezetben lokálisan arginin hiány alakul ki. Felmerül a kérdés, hogy ilyen lizin túlsúly mellett hogyan lehet bejuttatni a szervezetbe az arginint? A Herbafulvo essenciában a fehérjék felszívódásának élettani mechanizmusát használjuk ki az élelmiszerekhez adott lizin felszívódásának elősegítésére. A fulvosav-lizin komplexként felszívódó lizin így nem használja el az arginin elől a szükséges szállító molekulákat, valamint nem tud az emésztőrendszerben mérgező anyaggá (kadaverin) alakulni. A keringés javítására adott arginin így ki tudja fejteni hatását.
Herbafulvo összetevők
A komplex gyógynövényi hatóanyagai a jótékony bélbaktériumok működését és szaporodását segítik elő, védik a gyomor- és bélnyálkahártyát, serkentik az emésztést, regenerálják a májat és a vesét, támogatják az érrendszert, emellett pedig hasznos vitaminokat és gyulladáscsökkentő anyagokat juttatnak a szervezetbe. Olyan növények kaptak helyet a komplexben, mint a fekete áfonya levél, édeskömény, ánizs, csipkebogyó, mezei sóska, nagy csalán és máriatövis.
Az inulin és almapektin prebiotikumok, amelyek ellenállnak az emésztő enzimeknek, ezáltal változatlan formában jutnak el a vastagbélig, ahol serkentik a bélflórában lévő hasznos baktériumok szaporodását és ezzel párhuzamosan gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélben.
Az ital hatóanyagai öt modulba csoportosíthatók, melyek mindegyike létfontosságú a szervezetünk számára:
- gyógynövények
- fulvosav
- fulvosav L-arginin komplex
- fulvosav és sóiszapos parajdi só kelát
- almapektin prebiotikum
- inulin (premium változatban)
- niacinamid (premium változatban)
Mire jó a Herbafulvo essencia?
Az étrend-kiegészítő italnak számos jótékony hatása lehet az emberi szervezetre, elsősorban a keringési rendszert, az emésztési szervrendszert, a májat, a vesét, és közvetetten az immunrendszert támogathatja, regenerálhatja.
A Herbafulvo premium papaya kivonattal segíthet hisztaminérzékenység, reflux vagy emésztő enzim hiány esetén is.
- A hajszálerek oxigénellátásának növelésével jótékony hatással lehet a vérnyomásra
- Támogatja a bélflórát, megszüntetheti a bélproblémákat, pl. a hasmenést, székrekedést, puffadást
- Jótékonyan hat az áteresztő bélszindrómára, csökkentheti az autoimmun tüneteket
- Mivel a hasznos bélflórát támogatja, erősíti az immunrendszert, a betegségekkel szemben ellenállóbbá válhatunk
- Serkenti a védekező fehérvérsejtek termelődését, melyek felfalják vagy ellenanyaggal pusztítják el a vírusokat, tumorsejteket
- Segít a vércukorszint stabilizálásában, segítheti az inzulinrezisztencia, és a cukorbetegség megelőzését
- Serkenti a sebgyógyulást, roboráló hatású, gyulladáscsökkentő
- Jótékonyan hat a hormonháztartásra, segíthet potenciazavar és menstruációs zavar esetén is
- A májat támogatva fokozza a méregtelenítést
- Reumás és ízületi fájdalmak csökkentésében, megszüntetésében is a segíthet
- Csökkentheti a fáradékonyságot, ingerlékenységet
A Herbafulvo növénykivonatokat tartalmazó étrend-kiegészítő. Az étrend-kiegészítő nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, vegyes étrendet és az egészséges életmódot.