Vegán mac’n’cheese szósz

A Mac'n'Cheese, vagyis sajtos makaróni egy igazi amerikai "comfort food", vagyis gyors és egyszerű. Receptünket vegánok is bátran kipróbálhatják! ;) 

Valamilyen "sajtos tészta" nagyon sok különböző kultúrájú konyhaművészetben megtalálható. A Mac'n'Cheese, vagyis sajtos makaróni egy igazi amerikai "comfort food", tehát egy tipikusan olyan étel, ami gyors, egyszerű, és kényeztetni szeretnénk vele magunkat. Szerencsére a sörélesztő pehelynek hála a vegánoknak sem kell lemondani erről a finomságról, hiszen ez a csodaszer a megmentője bárkinek, aki nem fogyaszt tejterméket, de imádja a sajtos ízeket. Mindemellett igazi B-vitamin bomba!

Lássunk egy olyan vegán Mac'n'Cheese szósz receptet, amit még az is imádni fog, aki nem vegán.

Hozzávalók:

  • 1,5 evőkanál olívaolaj
  • 0,5 vöröshagyma (nagyobb fejű) felaprítva
  • 1 db kisebb burgonya meghámozva, lereszelve
  • 3 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1 teáskanál mustár
  • 0,5 teáskanál , több ízlés szerint
  • Késhegynyi pirospaprika a színéért
  • 100 gr kesudió
  • 10 gr sörélesztőpehely
  • 240 ml víz vagy édesítetlen növényi tej
  • 2-3 teáskanál ecet, ízlés szerint

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a burgonyát, fokhagymát, fűszereket, mustárt, és kb. 1 percig kevergetve főzzük közepes lángon. Adjuk hozzá a kesudiót és vizet/ növényi tejet, majd gyöngyözve főzzük kb. 5-10 percig, amíg a burgonya megfő. Botmixerrel, vagy turmixgépben turmixoljuk össze, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, és az ecetet, keverjük össze, és sózzuk tovább ízlés szerint. Ha szükséges hígíthatjuk további folyadékkal. Tetszés szerinti tésztával, párolt zöldségekkel tálaljuk.

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.