Recept: Vegan Pasta Bolognese

Aromás paradicsomszósz, illatos fűszerek, lágyan olvadó sajt, Olaszország hangulata: Ezeket ötvöztük ebben az egyszerű, mégis csodás receptben, természetesen vegánosítva a hagyományos bolognai szószt.

Az istenien finom kölestészta miatt pedig a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják, illetve bárki, aki kicsit is figyel az egészségére, vagy csak szeretne egy laktató, ízletes és finom fogást az asztalra tenni. Próbáljátok ki! :)

Hozzávalók 4 személyre:

1 csomag Éden Prémium kölestészta

Szósz:

  • 1 ek extra szűz olívaolaj/kókuszolaj
  • 1 vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • himalaya só
  • 1 közepes répa
  • 2 kicsi zellerszár
  • padlizsán/cukkini/gomba összedarálva rizsszem nagyságúra
  • 1 üveg Arrabiata szósz vagy más cukormentes paradicsomszósz
  • 125 ml zöldség alaplé/víz
  • 2 babérlevél
  • 1 tk vöröshagyma-és fokhagymapor
  • 1 tk füstölt paprika
  • 1 tk szárított oregano
  • bors
  • 2-3 levél friss bazsalikom

Feltét:

  • kevés növényi sajt reszelve

Elkészítés:

Vágd fel a hagymákat, és pici sóval pirítsd meg az olajon, majd 10 percig alacsony lángon fonnyaszd össze.

A répát, zellerszárat kockázd fel, a többi zöldséget pedig aprítóval daráld finomra, eközben rakd fel a vizet a tésztának.

Mikor a hagyma kész, add hozzá a zöldségeket, keverd össze, főzd további 10 percig, majd az aprított zöldségeket is add hozzá a paradicsomszósszal és az alaplével, fűszerekkel együtt és főzd puhára (kb. 10 perc), utána tedd bele a bazsalikom-leveleket.

Amíg puhul a szószod, főzd ki a tésztát bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 percig, majd szűrd le. A kívánt mennyiségű tésztát tedd tányérra, halmozd rá a szószt, és szórd meg növényi sajttal.

Jó étvágyat! :)

Írj hozzászólást!

Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.