Aromás paradicsomszósz, illatos fűszerek, lágyan olvadó sajt, Olaszország hangulata: Ezeket ötvöztük ebben az egyszerű, mégis csodás receptben, természetesen vegánosítva a hagyományos bolognai szószt.
Az istenien finom kölestészta miatt pedig a gluténre érzékenyek is fogyaszthatják, illetve bárki, aki kicsit is figyel az egészségére, vagy csak szeretne egy laktató, ízletes és finom fogást az asztalra tenni. Próbáljátok ki! :)
Hozzávalók 4 személyre:
1 csomag Éden Prémium kölestészta
Szósz:
- 1 ek extra szűz olívaolaj/kókuszolaj
- 1 vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- himalaya só
- 1 közepes répa
- 2 kicsi zellerszár
- padlizsán/cukkini/gomba összedarálva rizsszem nagyságúra
- 1 üveg Arrabiata szósz vagy más cukormentes paradicsomszósz
- 125 ml zöldség alaplé/víz
- 2 babérlevél
- 1 tk vöröshagyma-és fokhagymapor
- 1 tk füstölt paprika
- 1 tk szárított oregano
- bors
- 2-3 levél friss bazsalikom
Feltét:
- kevés növényi sajt reszelve
Elkészítés:
Vágd fel a hagymákat, és pici sóval pirítsd meg az olajon, majd 10 percig alacsony lángon fonnyaszd össze.
A répát, zellerszárat kockázd fel, a többi zöldséget pedig aprítóval daráld finomra, eközben rakd fel a vizet a tésztának.
Mikor a hagyma kész, add hozzá a zöldségeket, keverd össze, főzd további 10 percig, majd az aprított zöldségeket is add hozzá a paradicsomszósszal és az alaplével, fűszerekkel együtt és főzd puhára (kb. 10 perc), utána tedd bele a bazsalikom-leveleket.
Amíg puhul a szószod, főzd ki a tésztát bő, forrásban lévő sós vízben 2-3 percig, majd szűrd le. A kívánt mennyiségű tésztát tedd tányérra, halmozd rá a szószt, és szórd meg növényi sajttal.
Jó étvágyat! :)