Őszi nasi: Kókuszos-diós banánkenyér

Véget ért a nyár, most már hamarabb sötétedik, hűvösödnek a nappalok is, a nap alacsonyabban jár. Ilyenkor már szívesebben tevékenykedünk a konyhában is, finomabbnál finomabb ételeket készíthetünk magunknak és a családnak is.

Előkerülhetnek azok a gyümölcsök,amelyek kicsit kalóriadúsabbak,mint pl. a banán :) Találtam egy nagyon ígéretesnek tűnő receptet az Instagramon,és mivel véletlenül volt otthon 7 kiló ( :D ) felesleges banán, rögtön tudtam,hogy ki kell próbálnom ezt a kenyérkét.

Az eredmény magáért beszél: Gazdag, laktató, illatos, édes, mégsem száraz, hanem kicsit ragacsos,de könnyű és ízletes vegán süti lett belőle. Abszolút szerelem! ;)

Mivel angol oldalról írtam ki a receptet, nem módosítanék rajta, manapság már minden háztartásban van olyan mérőedényke,amire az angolszász mértékegységeket is ráírják. Amennyiben mégsincs ilyen kéznél, segítségképpen:

1 cup (azaz 1 csésze) = 250 ml

Hozzávalók:

Folyékony hozzávalók:

  • 2/3 cup mandula-vagy kókusztej, de bármilyen növényi tej jó
  • 2-3 banán

Szárazak:

  • 1/2 cup mandulaliszt
  • 1/2 cup hajdinaliszt
  • 1/4 cup kókuszliszt
  • 1 tk sütőpor vagy szódabikarbóna
  • 1/3 cup édesítő (én eritritet használtam)
  • csipet só
  • fahéj
  • vaníliapor
  • 3/4 cup dió nagyobb darabokban hagyva vagy ugyanennyi kókuszreszelék

    opcionális:

    • 60 g csokoládé
    • mazsola

    Elkészítés:

      1. A sütőt melegítsük elő 170 fokra. Pépesítsük a banánokat ,majd adjuk hozzá a tejet és keverjük el jól.
      2. Keverjük össze egy másik tálban a száraz hozzávalókat( a kókusz és/vagy dió/csoki/mazsola kivételével),majd fokozatosan adagoljuk a nedves összetevőkhöz.
      3. Végül kavarjuk hozzá a diódarabokat és/vagy a kókuszt és a csokit, mazsolát
      4. Béleljünk ki egy kenyérformát alufóliával vagy sütőpapírral,és öntsük bele a tésztát. A tetejére én még belenyomtam egy banánt hosszú szeletekre vágva. Ezenkívül megszórtam a tetejét még fahéjjal és egy kis eritrittel is :)
      5. 45-50 perc alatt süssük meg, tűpróbával ellenőrizzük. Jó étvágyat hozzá! :)

      Írj hozzászólást!

      Minden hozzászólást ellenőrzünk azelőtt, hogy nyilvános lenne.