Swipe to the left

Vegán mac’n’cheese szósz

Publikálta: Biocity 2018. január 18. Nincsenek megjegyzések

Valamilyen "sajtos tészta" nagyon sok különböző kultúrájú konyhaművészetben megtalálható. A Mac'n'Cheese, vagyis sajtos makaróni egy igazi amerikai "comfort food", tehát egy tipikusan olyan étel, ami gyors, egyszerű, és kényeztetni szeretnénk vele magunkat. Szerencsére a sörélesztő pehelynek hála a vegánoknak sem kell lemondani erről a finomságról, hiszen ez a csodaszer a megmentője bárkinek, aki nem fogyaszt tejterméket, de imádja a sajtos ízeket. Mindemellett igazi B-vitamin bomba!

Lássunk egy olyan vegán Mac'n'Cheese szósz receptet, amit még az is imádni fog, aki nem vegán.

Hozzávalók:

Elkészítés:

Az olajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, hozzáadjuk a burgonyát, fokhagymát, fűszereket, mustárt, és kb. 1 percig kevergetve főzzük közepes lángon. Adjuk hozzá a kesudiót és vizet/ növényi tejet, majd gyöngyözve főzzük kb. 5-10 percig, amíg a burgonya megfő. Botmixerrel, vagy turmixgépben turmixoljuk össze, adjuk hozzá a sörélesztőpelyhet, és az ecetet, keverjük össze, és sózzuk tovább ízlés szerint. Ha szükséges hígíthatjuk további folyadékkal. Tetszés szerinti tésztával, párolt zöldségekkel tálaljuk.