Swipe to the left

"Olyan, mint a hagyományos- csak jobb!"

Publikálta: Biocity 2017. november 21. Nincsenek megjegyzések

Mindenki tudja, hogy milyen nehéz megtalálni a tökéletes kenyeret, ha az ember ételallergiától, ételérzékenységtől, esetleg inzulinrezisztenciától szenved. Igaz ez akkor is, ha az egészségünket vagy az alakunkat akarjuk megőrizni.

A hagyományos karácsonyi fogások mellé szinte elengedhetetlen a ropogós külsejű, puha belsejű fehér kenyér. Mit szólnál hozzá, ha idén nem kellene erről lemondanod, és az egész család élvezhetné a fehér kenyér nyújtotta élményt, DE diétába beilleszthető módon, kompromisszumok nélkül?

Erre a problémára kínál megoldást a Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverék, amely számos kiváló tulajdonsága mellett roppant egyszerűen elkészíthető. Így nem igényel plusz idő- és energiaráfordítást, hogy finom, házi készítésű kenyér kerüljön az asztalodra.

Ebből a Szafi lisztkeverékből nem csak kenyér, de kifli, zsemle is készíthető, sőt, úgy formázod, ahogy csak szeretnéd. Az elkészült pékáru napokig puha marad, így mindig lehet alapanyag a konyhádban, ha pl. két ünnep között csak egy könnyű szendvicsre vágytok az ünnepi lakomák után. Így több idő jut kipihenni a karácsonyi készülődés fáradalmait. :)

Amit a Szafi Free Világos puha kenyér lisztkeverékről tudnod kell:

  • gluténmentes,
  • tejmentes,
  • tojásmentes,
  • maglisztmentes,
  • élesztőmentes,
  • zsírszegény
  • kívül ropogós, belül puha
  • lassú felszívódású szénhidrátokat tartalmaz
  • mellékízmentes,
  • nem tartalmaz hozzáadott cukrot, nem emeli meg hirtelen a vércukorszintet, így fogyasztás után nem tapasztalunk fáradtságot, ami remek, hiszen az ünnepi előkészületekhez minden energiáinkra szükségünk van (és még a plusz kilóktól sem kell tartanunk). ;)
  • + bónusz: a liszt rántáshoz is használható.

Ha kíváncsi vagy, hogy kell elkészíteni ezt a csodakenyeret, olvass tovább!

2017. nov. 21. 12:46:24

Hozzávalók (455 grammos kenyérhez):

  • 250g Szafi Free világos puha kenyér lisztkeverék
  • 3g himalája só (ízlés szerint változhat)
  • 30g frissen facsart(!) citromlé vagy 20 g 6%-os fehérborecet
  • 280g szobahőmérsékletű víz
  • 1 +1 g kókuszolaj a lekenéshez (elhagyható, de ettől lesz barnás a kérge)

Elkészítés:

  • Keverjük ki egy tálba a vizet, citromlevet és a sót, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk jó alaposan össze.
  • Összeállítás után 10 percig pihentessük.
  • Pihentetés után enyhén lisztezett felületen formázzuk meg, kenjük le olajjal.
  • Előmelegített 180 fokos sütőben alsó-felső programon 50 percig süssük, majd kenjük le újra vékonyan kókuszolajjal (csupán a szebb szín miatt), és süssük tovább 200 fokon 15 percig.
  • Kifli, vagy zsemle is formázható a tésztából (6 db), így a sütési idő változik: 185 fokon, kb. 40 perc.
  • Rácson hagyjuk kihűlni a kenyeret/zsemléket/kifliket.

A recept alapján elkészített kenyérben a csomagoláson található adatok alapján pontosan kiszámítható a szénhidráttartalom.

Ebből a Szafi lisztből készült finomságoknak hatalmas előnyük az eltarthatóság:

  • Szobahőmérsékleten zacskóban tárolva 4 napig puhák maradnak
  • Hűtőben 1 hétig is elállnak, ez esetben fogyasztás előtt ajánlott felmelegíteni
  • Illetve le is fagyaszthatod őket. (Ehhez szeletenként becsomagolva tedd a fagyasztóba a kenyeret, majd ha szükség van rá, szobahőmérsékleten olvaszd ki, esetleg a sütőben melegítsd meg.

Végezetül, ha már megvan a tökéletes szendvics alapod, akkor jöjjön pár ötlet a feltétekre.



Szendvicskrémnek válogass bátran a Dennree bio pástétomok különböző ízei közül! A mi egyik kedvencünk a paprika-kesudió kombó.

Garantáltan találsz kedvedre valót, akár az egyszerűbb, akár a pikáns ízeket kedveled.




A további feltéteknek pár ötlet:

  • Friss paradicsom bazsalikommal,
  • Pirított gomba,
  • krémsajt/ avokádó és spenót.

Csakis a képzeleted szab határt! :)