Swipe to the left

Házi kókuszjoghurt két összetevőből

Publikálta: Biocity 2018. április 9. 2 comments

Imádod a joghurt savanykás ízét, de nem ehetsz, vagy nem akarsz tejterméket fogyasztani? Az üzletekben egyre többféle tejtermék helyettesítő kapható, de a joghurtok zöme szójából készül, és különféle okokból ezt sokan kerülik. Szerencsére könnyedén készíthetsz házilag kókuszjoghurtot csupán 2 összetevő felhasználásával, ami tetszés szerint variálható! Egy tápláló laktózmentes reggeli tökéletes kiegészítője lehet!

Nagyon egyszerűen pár lépéssel készíthetsz magadnak növényi joghurtot, és mivel csak 2 összetevő kell hozzá, ezért lehetetlen elrontani!

Amire szükséged lesz:

Elkészítés:

Egy sterilizált befőttes üvegbe öntsük bele a kókusztejet, és szórjuk a tetejére a 2 probiotikum kapszula tartalmát. Fakanállal nagyon alaposan keverjük el (ne fémmel!). Fedjük le a konyharuhával, és befőttes gumival rögzítsük. 24-48 órára helyezzük olyan helyre, ahol min. 23-24 Celcius fok van. Ha máshogy nem tudjuk megoldani, akkor tegyük a sütőbe, és kapcsoljuk fel a lámpát- ez épp eléggé melegen fogja tartani, ahhoz, hogy tudjon dolgozni a probiotikum a kókusztejben. Ha letelt az idő, akkor tetszés szerint ízesíthetjük, majd tegyük hűtőszekrénybe. Kb. görög joghurt sűrűségű is lehet.

Hűtőszekrényben akár 7 napig is eláll- de nem fog, mert olyan finom, hogy mindet fel akarod majd falni! :)

Kókuszjoghurt 2019. január 11. at 17:51
Kedves Biocity!
Lehet hülyeség de normaflour ral működik a recept?
Köszönöm
Biocity 2019. január 14. at 12:26
Kedves Ivett!
Sehol sem találtunk erre vonatkozó információt, így nem tudjuk garantálni, hogy így is működne.
Mi a Jutavit Probiotikum kapszuláját használtuk sikerrel több alkalommal is, ezt ajánljuk, de ha kipróbálnád Normaflore-ral, akkor mindenképp várjuk visszajelzésedet, hogy hogyan alakult. :)

Üdv,
Biocity